18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Mandlové hříbečky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 100 g
mleté mandle 100 g
máslo 120 g
moučkový cukr 50 g
rum 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, mletých loupaných mandlí, másla, cukru a 2 lžic rumu vypracujeme vláčné hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu alespoň hodinku odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme placku o tloušťce cca 3 mm a vykrajujeme hříbečky. Upečeme při teplotě 170° asi 12 - 15 minut, až lehce zrůžoví.
Vychladlé slepujeme zavařeninou nebo máslovým krémem, kloboučky hříbků namáčíme v čokoládové polevě a nožičky potřeme bílkem a namočíme v barevném kokosu nebo v mletých mandlích.


 


RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Drobení (strouhání) do polévky

Postup: Na větší prkýnko nebo vál si nasypeme mouku, uděláme důlek, vklepneme vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna na pomerančích

Postup: Kachnu nasolíme zevnitř i zvenčí, posypeme kmínem a upečeme. Peču kachnu přes... zobrazit recept

RECEPTY

Kančí se šípkovou omáčkou

Postup: Kančí maso - plecko, kýtu nebo hřbet očistíme, odblaníme, ostrým nožem uděláme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...